U centru Beograda testiranje na HIV za gay osobe


bgdcheck point logo mali.jpg
3 feb 2012

Organizacija Siguran puls mladih – SPY koja se bavi zaštitom zdravlja pripadnika MSM populacije (muškarci koji imaju sex sa muškarcima) u svom drop-in centru u Beogradu pruža usluge besplatnog i anonimnog savetovanja i testiranja utorkom i četvrtkom od 18h do 20h uz predhodno zakazivanje.

 

BGD Checkpoint centar se nalazi u samom centru Beograda na adresi ul. Srebrenička br.3 i radi od utorka do subote od 15 do 20 časova. Pregledi u centru su besplatni i mogu se koristiti samo ako se unapred zakažu putem info linije 011/263 53 04 i 061/720 77 77 ili mailom bcpoint@spy.org.rs.

 

Pored ove usluge centar nudi i:
- Psihoterapija za gej i biseksualne muškarce
- Parnjačko savetovanje
- Škola za prevenciju HIV-a i polnih bolesti
- Brze telefonske informacije o HIV-u i polnim bolestima
- Korišćenje fonda biblioteke sa literaturom o HIV-u i polnim bolestima
- Besplatne filmske projekcije sa gej i HIV tematikom
- Brzo i tačno upućivanje na službe zdravstvene zaštite radi daljeg lečenja

 

BGD checkpoint zapošljava 7 lica koja su prošla licencirane obuke za rad na prevenciji HIV-a i PPI u MSM populaciji. Pored ovih obuka u centru rade lica koja imaju završeno formalno obrazovanje iz oblasti medicinskih nauka i psihologije.

 

Sredstva za osnivanje i rad ustanove obezbeđena su iz bespovratne donaije Globalnog fonda za borbu protiv HIV/AIDS-a, tuberkuloze i malaraije. Kontorlu kvaliteta rada ustanove vrši Jedinica za implementaciju projekta Ministrastva zdravlja Republike Srbije.

 

Svim klijentima zagarantovana je potpuna anonimnost i diskrecija.

Add your comment


icon

RSS

Automatski primajte obaveštenja o novom sadržaju.

Aktuelnosti - tekstovi: