NEISPUNJENO OBEĆANJE - UBIJA - Potpuno finansiranje Globalnog fonda


protest_neispunjeno obećanje ubija.jpg
22 sep 2010

Globalni fond za borbu protiv side, tuberkuloze i malarije, osnovan je 2001. godine i pokazao se kao najuspešniji mehanizam u odgovoru na ove tri bolesti ubice u zemljama u razvoju širom sveta. On je imao ključnu ulogu u ostvarivanju ciljeva univerzalnog pristupa u obezbeđivanju antiretrovirusne terapije za više od 2,5 miliona ljudi  i razvoju  HIV preventivnih usluga u 144 zemalja širom sveta.

 

stop sidaSada, Globalni fond prolazi kroz krizu: veliki donatori, najbogatije zemlje, su srezali svoje donacije, koristeći finansijsku krizu kao izgovor, i postavili nove kriterijume za zemlje u kojima su usluge lečenja i prevencije u potpunosti finansirane od strane Globalnog fonda. Ako se ovo dogodi ove programi će nestati.

 

Za više informacija i da potpišete peticiju “Potpuno finansiranje Globalnog  fonda za borbu protiv side, tuberkuloze i malarije” idi na http://www.globalfundreplenishment.org/

 

Pogledajte najnoviji film Hungarian CIvil Rights Union i aktivista koji podržavaju kampanju za puno finansiranje Globalnog fonda.


http://www.youtube.com/watch?v=SwcltTzGgVc&feature=player_embedded

Add your comment


icon

RSS

Automatski primajte obaveštenja o novom sadržaju.

Aktuelnosti - tekstovi: